Visie

Welkom bij Netwerk voor Jou!

Netwerk voor Jou biedt hulp en netwerk aan kwetsbare inwoners van Veenendaal die weinig of geen netwerk en vaak ook weinig of geen financiën hebben. Op deze website vind je hulpvragen van mensen uit Veenendaal die jouw hulp kunnen gebruiken. Het gaat om hele simpele dingen, zoals een kopje koffie bij iemand drinken, samen wandelen of helpen met een klusje. Help jij ook mee? Zo geven we het samenleven in Veenendaal vorm!

Doel:

Hulp en netwerk bieden aan mensen die weinig of geen netwerk en financiën hebben.

Missie:

Een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.

Visie:

Jongeren geven het samenleven in Veenendaal vorm. Jongeren hebben tijd en aandacht voor elkaar en voor de mensen om zich heen. De jongeren zetten zich actief in voor de medemens. Diverse doelgroepen zijn met elkaar in contact en hebben waardevolle ontmoetingen.
Scholen, maatschappelijke organisaties, kerken, moskeeën en andere betrokkenen inspireren, stimuleren, onderwijzen en leren jongeren om zich vrijwillig voor een ander in te zetten. Het dienen van de stad is een vanzelfsprekendheid. De vrijwillige inzet en betrokkenheid van jongeren stimuleert inwoners van Veenendaal in het samenleven en de inzet voor elkaar.

Onderlinge hulp is vanzelfsprekend, het bouwt de gemeenschap op en draagt bij aan het sociale netwerk van mensen in Veenendaal. Jongeren ondernemen nieuwe initiatieven die bijdragen aan het samenleven. Netwerk voor Jou laat zien dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het welzijn van de medemens in Veenendaal.
Vrijwilligerswerk begint dichtbij; in de straat, op het werk en op school. Netwerk voor Jou laat zien hoe dichtbij hulp aan de kwetsbare medemens is en hoe eenvoudig mensen geholpen kunnen worden. Netwerk voor Jou verbindt de dagelijkse leefsituatie met vrijwilligerswerk. Mensen worden gestimuleerd om betrokken te zijn in hun directe omgeving en op die manier een wezenlijke bijdrage te leveren aan de samenleving. Hierdoor krijgt samenleven inhoud.

Vrijwillige inzet aangevuld door professionele zorg is de basis van een gezonde Veenendaalse samenleving. In de onderlinge verbindingen en ontmoetingen wordt naastenliefde zichtbaar. Jong geleerd is oud gedaan. Kinderen groeien op in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.
Het principe ‘vrij om te geven’ wordt zichtbaar gemaakt door alle vrijwilligers van Netwerk voor Jou. De jongeren geven belangeloos van wat ze hebben ontvangen.

Elke week ga ik samen met een mevrouw een stukje fietsen op de tandem. We hebben het erg gezellig samen! Vaak nemen we wat lekkers mee in de fietstas en zoeken we een mooi plekje op om even te zitten onderweg. Ik vind het erg leuk om te doen en ik geniet van het contact!
(Ervaring van een vrijwilliger).