Gastgezin voor een vluchteling

Ben jij geraakt door de vluchtelingencrisis? Wil jij uit liefde en bewogenheid een deel van je tijd delen met je medemens die zijn of haar land ontvlucht is vanwege situaties van oorlog, terreur of geweld? Dan is dit project iets voor jou!

Voor wie: voor iedereen die de vluchteling of het vluchtelingengezin een warm hart toedraagt. Man, vrouw, echtpaar, gezin, jong, oud.

Hoe: gewoon een vriend zijn voor iemand die ontheemd is in ons land. Door als maatjes of gezinnen elkaar eens per 14 dagen te ontmoeten op dagen dat het jou uitkomt. Samen thee drinken, spelletjes doen, naar de markt gaan, eten, sporten, naar de bibliotheek, naar de kinderboerderij…

Procedure: je vult je gegevens in op onderstaand inschrijfformulier. Om een zo goed mogelijke match te maken, hebben we onderstaande gegevens van je nodig. Met name je leeftijd, geslacht en gezinssamenstelling is erg van belang om een goede match tot stand te kunnen brengen. Wil je het formulier daarom zo zorgvuldig mogelijk invullen?
Na ontvangst van jou gegevens gaan wij aan de slag. Zodra wij een match hebben gevonden met een vluchteling of vluchtelingengezin krijg je een bericht van ons met de verdere informatie. Voor de eerste ontmoeting nodig je de vluchteling bij jou thuis uit voor een maaltijd. Hierover ontvang je t.z.t. meer informatie.

Contactgegevens:

Coördinator:  Riëtte Vonkeman
Telefoonnummer: 06 40 31 66 04
E-mail: gastgezin@netwerkvoorjou.nl
Facebook: Klik hier voor onze Facebookpagina