Maatjes & Meer – ‘Samen ben je sterker!’

Wat fijn dat je geïnteresseerd bent om iemands maatje te worden. Het leuke is dat iedereen het kan!

Want maatjes zijn er in alle soorten;  er zijn maatjes die langskomen, die helpen of advies geven, maatjes die anderen laten lachen, maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden.

Een maatje zijn draait om persoonlijk contact, gezelligheid, aandacht, tijd, respect en begrip. Je voelt je allebei beter door de ontmoetingen.

Vind je het leuk en heb je elke week of om de week de tijd om iets voor een ander te betekenen? Dan kan je aanmelden bij ons maatjesproject!

Voor bij het aanmeldformulier:

Bedankt dat je je wilt aanmelden voor het maatjestraject, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je gegevens in en klik op aanmelden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en bespreken de mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

 

Hoe het werkt als jij je hebt aangemeld:

  • Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en we bespreken wat voor soort maatje jij wilt zijn voor iemand.
  • Samen met een van de coördinatoren ga je kennismaken met degene die een maatje zoekt.
  • Als er een goede match is ontvangen jullie samen een leuke goodiebag met daarin een kennismakingsspel, een set leuke vragen om een bijzonder gesprek mee te voeren en een tegoedbon voor koffie met iets lekkers bij een lokale ondernemer.
  • Er wordt een maatjescontract ondertekend, hierin spreken we ook af op welke manier jullie contact onderhouden met elkaar, met Netwerk voor Jou en eventueel met de hulpverlening. Met dit maatjescontract wordt de intentie uitgesproken een langere tijd aan elkaar verbonden te zijn. Bovendien ben je hiermee verzekerd.
  • De coördinator zal af en toe contact met je opnemen om te vragen hoe het gaat en is gedurende het traject ook bereikbaar voor vragen/opmerkingen/enz. Wij vinden het heel fijn om te horen hoe het gaat en helpen graag als iets niet lekker loopt.