Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Door de verspreiding van het virus komen veel initiatieven los bij lokale kerken en (christelijke) maatschappelijke organisaties. De maanden tijdens ‘de eerste golf’, maar ook de komende tijd zullen veel mensen hulp nodig hebben. Organisaties en kerken zetten zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken onder de naam #Nietalleen.

Met #Nietalleen worden lokale en kerkelijke hulpinitiatieven aan elkaar en aan hulpvragers verbonden. De hulpvraag en het hulpaanbod worden door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. In Veenendaal is Stichting Netwerk voor Jou deze organisatie. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen. #Nietalleen wordt landelijk gecoördineerd door PKN, EO, ChristenUnie en 4M.

Hulp

In Veenendaal werken achttien(!) organisaties samen om de hulpvragen via #Nietalleen op te pakken. Samen zijn we er voor mensen die juist nu in een kwetsbare positie zijn. Er worden boodschappen gedaan, hondjes uitgelaten, mensen worden gebeld en lieve attenties langsgebracht.
Samenwerkende organisaties in Veenendaal zijn:

Hieronder een overzicht van de aangemelde organisaties in Veenendaal:

 1. HipHelpt Veenendaal
 2. ‘De Poster’, buurtcentrum en christelijke gemeenschap
 3. Diaconaal Platform Veenendaal
 4. ICF Veenendaal
 5. Baptistengemeente De Verbinding
 6. Stichting Present Veenendaal
 7. Veens
 8. (Jeugdvereniging) Julianakerk
 9. Diaconaal Loket
 10. Affèrma coaching – psychosociale therapie
 11. NPV afdeling Veenendaal
 12. Youth for Christ
 13. IDH Schuldhulp/Schuldhulpmaatje
 14. Hulpdienst SP Veenendaal
 15. ChristenUnie Veenendaal
 16. R.K. parochie z. Titus Brandsma
 17. Hersteld Hervormde Gemeente Veenendaal (Brugkerk)
 18. Stichting Netwerk Voor Jou

Coördinatie

Stichting Netwerk voor Jou coördineert in Veenendaal de aanvragen die binnenkomen en neemt contact met u op. Wilt u ook geholpen worden door een vrijwilliger die zich aangemeld heeft bij één van de bovenstaande organisaties, stuur dan een e-mail naar veenendaal@nietalleen.nl of bel naar 06-30563230.  Of meld u aan via de site van #Nietalleen. https://nietalleen.nl/