Maatjes

Ook in Veenendaal is er eenzaamheid! Regelmatig krijgen wij de vraag of wij voor iemand een maatje willen zoeken.

Als maatje ga je één keer per week of één keer in de twee weken naar iemand toe die het heel fijn vindt dat jij komt. Soms is dat om samen een wandeling te maken, een spel te doen of om te praten over dingen die er aan de hand zijn. Belangrijkste aan maatje zijn is dat je kan en wil luisteren naar iemand. Door je open te stellen voor de ander ontstaat er contact!

Op dit moment zoeken we een maatje voor:

  • Een man met een beperking. Hij zit in een rolstoel en woont begeleid bij Philadelphia. Hij kan zelfstandig zijn elektrische rolstoel besturen. Je wandelt met hem mee en samen ga je een boodschap doen of gewoon een rondje door de wijk. Hij vindt het erg leuk om dingen op zijn kamer te laten zien aan je. Als je maatje wil zijn van deze man is het belangrijk dat je durft contact te maken met iemand die een beperking heeft. Je komt erachter dat deze man veel humor heeft en echt blij wordt als je komt.
  • Een mevrouw (rond de 50 jaar). Ze zou graag op vrijdag (iedere week of om de week) met jou afspreken om samen te fietsen op de duofiets, muziek te luisteren van Nick en Simon, gitaar te spelen, de stad in te gaan en samen koffie te drinken. Deze mevrouw heeft een licht verstandelijke beperking. Ze houdt van gezellig kletsen, grapjes maken, samen babbelen over van alles. Ze woont in het centrum van Veenendaal dus je loopt zo samen de winkelstraat in.
  • Een jonge dame (begin 30) die vanaf september 2020 het heel fijn vindt als je één keer in de week langskomt om even naar haar te luisteren. Ze heeft veel meegemaakt en haar netwerk is erg klein. Je hoeft eigenlijk alleen maar te luisteren en er te zijn. Tegelijk is het goed als je je grenzen kan aangeven. Assertief zijn is dus belangrijk!